Proizvodnja

PROIZVODNJA, TEHNOLOGIJA I KVALITETA

Dodaci prehrani spadaju u jednu kategoriju prehrambenih proizvoda te se svi horizontalni (opći) propisi o hrani primjenjuju i na dodatke prehrane. Sastav, označavanje i stavljanje na tržište dodataka prehrani u Republici Hrvatskoj regulirano je Zakonom o prehrambenim i zdravstvenim tvrdnjama te hrani obogaćenoj nutrijentima (Narodne novine br. 39/13 ), Pravilnikom o dodacima prehrani (Narodne novine br. 126/13 ), Pravilnikom o uvjetima za uvrštavanje u program monitoringa i provođenje programa monitoringa dodataka prehrani, hrane kojoj su dodani vitamini, minerali i druge tvari i hrane s prehrambenim i zdravstvenim tvrdnjama (Narodne novine br. 83/13) i Pravilnikom o tvarima koje se mogu dodavati hrani i koristiti u proizvodnji hrane te tvarima čije je korištenje u hrani zabranjeno ili ograničeno (Narodne novine br.160/13).

Uzorci svih naših proizvoda predani su na analizu zdravstvene ispravnosti pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, Dr. Andrija Štampar“. Proizvodnja, testiranje i stabilizacija proizvoda odrađuju se u sklopu razvoja, a proizvod se lansira na tržište tek nakon svih odobrenja.

Poslovni prostor u kojem se odvija proizvodna djelatnost jest službeni prostori TILIA-FARM d.o.o.. Proizvodni pogon, 198m² se nalazi se  u Zagrebu u CMP na adresi Savica šanci 119, Zagreb. Opremljen je strojevima i uređajima za izradu različitih farmaceutskih oblika – tvrdih  vegetabilnih kapsula, otopina, sirupa, gelova, čajeva i sl.

Kompletna proizvodnja odvija se u skladu sa dobrom proizvođačkom praksom odnosno GMP (HRN EN  ISO 22716). O sustava kvalitete implementirani su i primjenjuju se: ISO 9001:2015, HACCP,  te eko certifikat za ekološku proizvodnju. Svi strojevi korišteni u proizvodnji su pokretani električnom energijom, nemaju ispušnih plinova ni vibracija te nisu škodljivi za čovjeka i njegovu okolinu. Zbrinjavanje otpada nastalog proizvodnjom se izvodi sukladno svim odredbama zakona.

Košarica

zatvori
Scroll To Top